Barbecue, wine & cheese
Atmosfera destinsa si antrenanta impreuna cu mancarea proaspata pregatita din cele mai proaspete ingrediente, in bucataria noastra de vara, vinurile atent selectionate si branzeturile fine, vor transforma seara de vineri petrecuta la Aqua Garden Militari Residence, intr-o experienta memorabila si o amintire placuta.
Surprizele serii vor fi doua degustari de vinuri si branzeturi puse la cale impreuna cu partenerii nostri de la Hochland si Vinarte iar vedete vor fi branza Praid, vinurile Prince Mircea & Terase Danubiene Roze.
Branza Praid este o specialitate produsa la fabrica Hochland din Sovata, apoi maturata in salina Praid, unde conditiile speciale o transforma intr-un deliciu culinar. Are un gust complex, robust si o consistenta care prezinta note catifelate cu o aroma plina de caracter, care aminteste de pasuni montane si de aerul sarat al salinei.
Consistenta ei semidura ii permite asocieri simple cu fructe si dulceturi, dar poate fi de asemeni un ingredient vedeta intr-o reteta mai complexa.
Vinurile degustate vor fi Merlot Prince Mircea si Roze Terase Danubiene.
Merlot Prince Mircea, VINARTE
NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: limpede, rosu rubiniu intens stralucitor cu reflexii brun roscate.
Olfactiv: intens si elegant, arome caracteristice de prune coapte si fructe de padure, vanilie, caramel, ciocolata neagra, condimente dulci.
Gustativ: sec, plin, textura densa, puternic si echilibrat, cu tanini rotunzi si post-gust prelung.
RECOMANDARI DE SERVIRE: temperatura optima de consum este de 18 grade C. Se poate servi la preparate din carne rosie pregatita la cuptor sau gratar, vanat de talie mijlocie si mare, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate.
Terase Danubiene Roze, VINARTE
NOTE DE DEGUSTARE: Vizual: limpede stralucitor cu o culoare roz intens si reflexii aramii.
Olfactiv: profund, intens, arome de fructe de padure bine coapte, capsuni, cirese, nuante de condimente.
Gustativ: sec, plin, savuros, usor acid, cu un final si post gust intens.
Sursa Foto : Hochland